A történet szerint egy amerikai kisvárosban egy fiatal nőt gyorshajtásért bíróság elé állítanak. A bíró a hatályos törvényi előírások alapján ítéletet hoz. Az ítélet 1000 dollár bírság fizetése, vagy ennek hiányában 30 napi börtönbüntetés. A nő azonban nem tud fizetni. A törvényszolga ennek megfelelően el akarja kísérni a börtönbe, hogy megkezdje büntetésének letöltését.

Ekkor azonban váratlan dolog történik.

A bíró leveszi bírói talárját, elhagyja a bírói emelvényét, mint hétköznapi ember odamegy a törvényszolgához és kifizeti az 1000 dollár bírságot. A teremben senki sem érti, hogy mi történik.

A bíró ekkor így szól a teremben helyet foglaló emberekhez: bíróként a törvény köti a kezemet. Így a hatályos törvények alapján meg kellett hoznom az igazságos ítéletet, különben nem láthatnám el többé a feladatomat. Ugyanakkor ez a fiatal nő a lányom, és nem szerettem volna, ha börtönbe megy, így kifizettem helyette a büntetést is. Így a törvény igazságos követelése is kielégítést nyer, ugyanakkor a lányomnak sem kell börtönbe vonulnia.

Így van ez Istennel és az emberrel is.

Istennek, igaz bíróként, igazságos ítéletet kellett hoznia. A Biblia világosan kijelenti, hogy a bűn zsoldja a halál. Hogy mi számít bűnnek, arról itt írtam részletesebben. Ezt az árat azonban mi nem tudjuk kifizetni, hiszen nem is élnénk túl. Azonban Isten szerető Atya is, és nem szeretné, ha gyermekeinek meg kellene halniuk. Így aztán, félretéve a mennyben betöltött pozícióját és hatalmát, egyszerű emberként eljött a földre, és a golgotai kereszten Jézus Krisztus kifizette helyettünk a váltságdíjat. Így a Törvény igazságos követelése is kielégítést nyert, ugyanakkor Isten is elengedheti a büntetését mindazoknak, akik ezt az engesztelő áldozatot elfogadják.

A kegyelmi határozatot tartalmazó dokumentum készen áll. Jézus a saját vérével írta alá. A határozat azonban csak akkor lép érvénybe, ha Te is elfogadod és aláírod. Hiszen enélkül – mint minden más jogérvénnyel bíró dokumentum – nem lenne érvényes.

Ugyan ki az, aki még a halálos ítélet végrehajtása előtt nem írna alá egy ilyen kegyelmi határozatot?

Te hogyan döntesz?